Behandelingen

Trimmen

Voor het behoud van een gezonde huid en vacht is het voor veel honden noodzakelijk om regelmatig een trimsalon te bezoeken. Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht middels verschillende technieken:

knippen - effileren - plukken - strippen - scheren - ontwollen - kammen - borstelen, ontklitten - was/blaasmethode - wassen - föhnen

Niet alleen voor half- en langharige honden is een trimbehandeling noodzakelijk, kortharige honden hebben eveneens baat bij een bezoek aan de trimsalon. Voor deze honden is er o.a. de was/blaasmethode om ze sneller door de overmatige verharing heen te helpen. 

 

Voor elke rashond is er een voorgeschreven model, een zgn. trimschema. Bij kruisingen wordt er gekeken naar welk schema het beste aansluit bij uw hond. Uiteraard bespreken wij, samen met u, de behandeling en zal er altijd geluisterd worden naar uw 'specifieke' wensen.

Bij Spa le Boeff wordt uw hond gewassen met 100% natuurlijke shampoo van het merk Animal Nature, zonder synthetische toevoegingen. Doordat deze shampoo uitsluitend uit planten en etherische oliën bestaat, is kans op huidirritaties na een wasbeurt nihil. Daarnaast hebben de oliën een heilzame werking op bestaande huidklachten. 

 

Extra aandacht 

Tijdens de trimbehandeling zorgen wij ervoor dat uw hond zich op zijn/haar gemak voelt. Mocht uw huisdier het spannend vinden, dan passen wij de TTouch methode toe, deze zorgt ervoor dat het dier zich gaat ontspannen. Wij plannen meer tijd in voor oudere honden en puppy’s om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Oudere honden krijgen moeite met lang staan en mogen daarom tussen de behandelingen door van de tafel om uit te rusten. Puppy’s krijgen tussendoor de tijd om te spelen. 

Kleine behandeling

Is uw hond toe aan een wasbeurt of zit het haar alweer voor zijn ogen? Spa le Boeff biedt ook kleine behandelingen aan. Heeft u een specifieke wens, laat het ons dan weten. 

Contact

Volledige behandeling

Iedere hond is uniek en daarom creëren wij voor iedere hond een passende behandeling op maat. Een volledige behandeling ziet er als volgt uit:

 

 • Wassen met 100% natuurlijke shampoo

 • Drogen met waterblazer

 • Borstelen/kammen en ontklitten

 • Knippen/scheren/plukken

 • In model brengen van de vacht 

 • Nagels knippen

 • Oren schoonmaken en eventueel plukken

Benieuwd naar wat een behandeling voor uw hond kost?

Bekijk dan hier de tarieven.

Tips voor het bezoek 

Wat moet u weten voordat u naar ’Spa le Boeff’ komt:

 

 • Laat uw hond, voor het bezoek, even uit, het is geen pretje om met hoge nood op de trimtafel te staan;

 • Graag verneem ik of uw hond medische problemen heeft of misschien een besmettelijke aandoening;

 • Heeft uw hond een voedselallergie, neem dan wat lekkers van huis mee als beloning voor na de behandeling;

 • Vertoont uw hond agressief gedrag of is uw hond angstig? laat dit even weten.

©2018 by Spa le Boeff. Proudly created by Johnny Boeve